Interview over QIT online en ROMMEN op website van VPEP

Op de website van de Vereniging Persoongerichte experiëntiële Psychotherapie vind je een interview terug over QIT online en ROMMEN. 


De kunst van een goede ROM-methode ligt in het vinden van een optimaal evenwicht tussen gebruiksvriendelijkheid, wetenschappelijkheid en klinische relevantie. Veel ROM-methodes zetten vooral in op het capteren van cliëntfeedback die makkelijk meetbaar is (doorgaans symptomen en klachten).

Deze informatie is echter niet steeds hetgeen therapeuten ondersteunt en inspireert. Therapeuten willen vooral weten wat precies werkt, waarom het werkt en hoe zij actief kunnen ingrijpen om het nog beter te doen werken.

Ook voor cliënten is het eenzijdig registreren van klachten en symptomen niet het meest stimulerende. Hun zelfhelend potentieel wordt meer geactiveerd als ze kunnen reflecteren over ‘hart en ziel' van therapie: de kwaliteit van de werkalliantie, helpende en storende therapieprocessen, hoop en verwachtingen, belangrijke veranderingsmechanismen.

QIT online kiest resoluut voor anders en beter. Het werken met feedback niet hoort niet ten dienste te staan van beleidsmakers en verzekeringsinstellingen. Het moet een waardevol instrument zijn voor zij die zoeken naar optimale afstemming om verandering, heling, erkenning, aanvaarding, begrip en troost mogelijk te maken.

Lees hier het volledige interview....

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken met QIT online ? Maak dan gebruik het STARTERSPAKKET.

 

Geschreven op 26/05/2017

Naar het nieuwsoverzicht