Kiezen voor kwaliteit : QIT online

  

10 jaar geleden ontwikkelde QIT bvba een innovatieve methodiek om de kwaliteit van de psychische zorg te optimaliseren. QIT staat voor ‘Quality Improvement in Treatment' en werd ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in het proces en de kwaliteit van het therapeutisch aanbod. Het resultaat is QIT online, een veilige, gebruiksvriendelijke en wetenschappelijk onderbouwde webapplicatie die volledig afgestemd is op de complexiteit en specificaties van de psychische zorg.

Feedbackgeoriënteerde methodiek

Het fundament van QIT online is gebaseerd op de participatie en de eerlijke feedback van de cliënt. Voor of na een therapiesessie vult de cliënt een korte vragenlijst in waardoor de hulpverlener onmiddellijk feedback krijgt over het algemeen functioneren, de aard en de ernst van de klachten, de werkrelatie met de therapeut en cruciale veranderingsmechanismen die het verloop van de therapie beïnvloeden.

Monitoring met driedubbel effect

QIT online is geen controle- of evaluatie-instrument maar een online medium om de therapeutische processen te monitoren en het aanbod te optimaliseren op 3 niveaus:

  • Cliënten zijn beter omkaderd en voelen zich meer betrokken bij het proces.
  • Hulpverleners krijgen meer transparantie over hun therapeutisch aanbod en kunnen sneller bijsturen.
  • Beleidsverantwoordelijken weten dat de middelen voor psychische zorg optimaal worden benut, zonder te raken aan de autonomie van de hulpverleners

QIT service

Wij bieden een volledige ondersteuning-op-maat voor het succesvol implementeren van QIT online en we investeren voortdurend in nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen die het zorgproces in diverse klinische settings ondersteunen.
Veel hulpverleners in Vlaanderen en Nederland hebben QIT online in hun klinisch aanbod geïntegreerd. Ook opleidingscentra maken gebruik van de online tool om studenten te leren hun competentiegevoel te versterken en hun afstemming te optimaliseren. Lees hier enkele getuigenissen.

QIT online ook voor Nederland

QIT online is erkend als ROM-leverancier in Nederland. Maar QIT online is méér dan ROMmen .....

 

       - contact: +32.0473/11.16.74       mail:info@qitonline.be    

inschrijven nieuwsbrief : klik hier

QIT-online stelt zich middels haar Privacy Policy tevens in regel met de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens