Gebruiksvriendelijk & Veilig

Eenvoudige interface tussen alle betrokkenen van het zorgproces

De cliënt wordt na elke sessie uitgenodigd om één of enkele vragenlijsten in te vullen. Dit gebeurt meestal
via het verzenden van een mail (maar het kan ook in de therapie- of wachtkamer).
De mail bevat een link naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en beveiligde webapplicatie waarmee de vragenlijsten worden aangeboden. Het invullen neemt doorgaans 10 tot 15 minuten in beslag. De feedback van de cliënt wordt onmiddellijk teruggekoppeld naar de hulpverlener in de vorm van een gepersonaliseerd feedbackrapport.

Tal van functionaliteiten maken het mogelijk om het monitoren volledig af te stemmen op de complexiteit en specificaties van de psychische zorg:

  • Uitbreiding cliëntsysteem: Ouders, partner, broers, zussen,... kunnen bij de zorg betrokken worden. De webapplicatie maakt het mogelijk om feedback te verzamelen van meerdere personen die deel uitmaken van het ondersteunend netwerk van de cliënt.
  • Meevolgende hulpverlener: De cliëntfeedback kan gedeeld worden met andere hulpverleners die bij de behandeling betrokken zijn. Zo kan de zorg beter worden afgestemd.
  • Automatische afname en follow-up: Het verzamelen van feedback gebeurt doorgaans na elke sessie, maar kan ook vooraf worden ingepland. Op de ingestelde data (tijdens en na de behandeling) worden de vragenlijsten automatisch verstuurd.


Gebruiksvriendelijk : QIT online for dummies

Voor het gebruik van QIT online is geen speciale computerkennis vereist. Met de gepersonaliseerde inloggegevens heeft men toegang tot de webapplicaties vanuit eender welke device (computer, laptop, tablet of smartphone). De webapplicatie is direct toegankelijk (plug-and-play): er moet geen softwareprogramma worden geïnstalleerd en updates worden automatisch ter beschikking gesteld.
Laagdrempelige animatie-, demo-, instructie- en implementatiefilmpjes maken u meteen wegwijs in QIT online.

 

Veilig

Omdat QIT-online belangrijke en zeer persoonlijke informatie verzamelt en beheert, behoren veiligheid en betrouwbaarheid van gegevensuitwisseling tot de hoogste prioriteit:

  • QIT online is enkel toegankelijk voor cliënten en hulpverleners die hun formele toestemming hebben verleend.
  • De webapplicatie verloopt via een versleutelde https-verbinding.
  • QIT-online beschikt over een uitgebreid logging systeem om niet-geautoriseerde activiteiten op te sporen.
  • QIT-online wordt gehost bij Combell nv, één van de toonaangevende hosting providers in Vlaanderen, die uitgebreide garanties levert op gebied van kwaliteit, veiligheid en bescherming van de privacy.
  • QIT-online stelt zich middels haar Privacy Policy tevens in regel met de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens

Voor meer gedetailleerde informatie over onze beveiliging kan u ons steeds contacteren via info@qitonline.be